Tuesday, August 11, 2009

ESQ 165


Pada hari sabtu dan ahad yg lepas telah berlangsungnya satu seminar spritual iaitu ESQ yg diadakan di Maju junction mall,KL . Sy terpilih menjdi ATS (urusetia) kepada perserta ,tujuan hanyalah utk membantu sedikit byk dalam menjayakan program yg sangt dirahmati Allah ini.
Mmg seronak dan terasa terbukanya mata hati apabila dalam keadaan alpha(suasana yg gelap) lagi-lagi semasa memaparkan kebenaran Al-Quran di screen besar yg ada dan berserta sound system yg dahsyat.Memang terbukti bhw ESQ mmg berkesan memberi kebahagiaan kepada jiwa-jiwa yang tiada hala tuju di luar sana.Mengapa kita perlu pergi ke ESQ ???
kerana disinalah bermulanya kebahagiaan yg dicari-cari. Sy juga sempat berkenalan dgn contact-contact baru seperti abe,abg ramdani dan abg reza manatau nk jd pejuang ESQ ke. :)
Training seterusnya akn diadakan pada bulan november harap dpt sambutan yg baik walaupun bosnya bukan warganegara Malaysia tapi experiencenya mmg memberi impak yg luar biasa kpd jiwa kita. Feel the experience ! samalah-samalah kita menjayakan program ini .

1 comment:

 1. Assalamu'alaikum...

  Buat julung kalinya dibawakan ke Malaysia !

  ESQ Parenting Seminar
  "Better Parenting for a Better World"

  Pada 10/10/10 (Ahad)
  di SACC, Shah Alam
  akan dibawakan khas oleh Pengasas Model ESQ, Dr.(H.C.) Ary Ginanjar Agustian..
  (Penerima pelbagai anugerah dalam bidang pembangunan dan pembentukan karakter)

  Harga : RM740
  Promosi : RM1180 utk suami&isteri (2 org) - terhad hanya untuk pasangan sahaja
  Untuk : Ibu, bapa, bakal ibu, bakal bapa, pendidik dan mereka yang berumur 18 tahun keatas dan yang ingin mengenali dan mengeluarkan potensi fitrah manusia yang luar biasa.

  Apa yang akan anda dapati dari seminar ini ialah :

  (i.) Fahami peranan & tanggungjawab sebenar sebagai ibubapa yang menjadi faktor utama pembentukan dan perkembangan personaliti anak.
  (ii.) Ketahui bagaimana cara untuk mendorong kecemerlangan karakter & potensi diri anak yang mungkin selama ini tanpa disedari kita telah menghalang anugerah Yang Maha Esa ini pada mereka.
  (iii.) Pendidikan anak tidak cukup hanya sekadar intelektual, maka singkaplah bagaimana cara untuk mencemerlangkan sumber emosi dan spiritual anak
  (iv.) Penyatuan perbezaan pasangan dalam mendidik anak.

  ''Berikan yang terbaik buat permata hati.. Ibubapa cemerlang dambaan setiap insan''

  Untuk pendaftaran dan informasi lebih lanjut tentang training ESQ, sila hubungi ESQ di talian: (03) 7728 1650 / 7725 1651,

  Terima kasih.

  Wassalam..

  ReplyDelete